Ännu en WordPress-webbplats

NADA Öronakupressur

”FANTASTISKT SKÖN OCH AVSLAPPNANDE NADA ÖRONAKUPRESSUR! REKOMMENDERAR FANNY STARKT!”

/Kvinna, 29 år

Fakta

NADA står för National Acupuncture Detoxification Association och är en form av öron akupressur som är standardiserad. NADA har använts sedan 90-talet i Sverige och finns i över 60 länder. I början användes det för att behandla heroin- och morfinmissbrukare mot abstinens men man märkte att det hjälper mot flera olika problem och idag är det väldigt vanligt inom svensk sjukvård, socialtjänsten, psykiatrin, kriminalvården, på arbetsplatser som friskvård osv. NADA ges alltid på fem bestämda punkter, på varje öra.

Shen Men
Minskar stress, smärta, ångest, depression, sömnlöshet, oro, otålighet och överkänslighet. Den är antiallergisk, antiinflammatoriskt och förstärker effekten av alla andra punkter. Exempel på smärtor kan vara förlossningssmärtor eller magsår.

Sympatikus
Balanserar aktiviteten i både sympatiska och parasympatiska nervsystemet, vilket innebär att hjärtverksamheten stabiliseras, blodtrycket och stresshormonerna regleras. ”Må-bra”-hormonet oxytocin ökar och kroppens läkningsprocesser förbättras på inre organ.

Njure
Ett utrensningsorgan, punkten stimulerar och stödjer kroppen att rensa ut toxiner. Särskilt bra vid avvänjning av olika slags beroenden, t ex av narkotika, alkohol, tobak & läkemedel. Hjälper även vid spelberoende, sexmissbruk och ätstörningar.

Lever
Hjälper mot att sänka högt blodtryck, migrän, smärtsamma menstruationer och hjälper en att få ut aggressivitet, frustration, stress samt depression. Även denna punkt är ett utrensningsorgan och hjälper vid olika slags beroenden, läs ovan. Enligt traditionell kinesisk medicin öppnar levern i ögat så vid ögonproblem som torra ögon, röda ögon, dimsyn etc. är denna punkt till god hjälp.

Lunga
Används bl a. vid heshet, nästäppa och snuva samt vid beroende av narkotika. Denna är även smärtlindrande under t ex. en förlossning. 

Hur går det till?

Behandlingen kan utföras var som helst, t ex. i ditt eller mitt hem, på biblioteket eller på ett fik eftersom NADA akupressur behandlingen ges på dina öron. Det viktigaste är att du är trygg på platsen vi utför akupressuren på.

Effekten är inte lika snabbt insättande som vid akupunktur men har istället en längre verkningstid. Det är små kulplåster man fäster på dem olika punkterna. Vanlig behandlingsintervall är 1gång/vecka i 10veckor och kan ges enskilt eller till flera personer i grupp. Vid köp av doulapaket & separata förberedande samtal erbjuds man alltid öronakupressur.

Kontakta mig vid bokning eller andra frågor.


Pris

200:- för enstaka tillfälle + milersättning om det är utanför centrala Varberg & ev parkeringsavgifter

1800:- för 10 tillfällen + milersättning om det är utanför centrala Varberg & ev parkeringsavgifter

Milersättning ligger på 18,50:-/mil.