Ännu en WordPress-webbplats

Om mig

Jag heter Fanny och är 28 år. Kommer från Stockholm men bor i Varberg sedan 2015. Är gift och har en dotter på 4 år som jag är hemmaförälder åt.

Sedan jag födde min dotter väcktes ett ljus inom mig och jag ville fördjupa mig i förlossningar, graviditeter, postpartum tiden och att utbilda mig till doula kändes i det läget självklart.

Jag är känslomässigt stabil när det behövs och brinner för att guida och hjälpa andra kvinnor att få uppleva deras förlossning som just deras. Jag läser lätt av situationer och kan lösa problem enkelt och snabbt och jag tror att dessa egenskaper hjälper mig framåt i mitt doulande.

Att kunna vara nära och vårdande när det är främmande. Att kunna lita på kroppen och slappna av när rädslan kryper sig på. Att andas ner och ut smärtan när dem smyger sig uppåt. Att finnas där och stötta i alla lägen, oavsett vad som händer. Det är så viktigt att våga doula med hela hjärtat när man är på plats och jag vågar det. Därför är jag doula.

Eftersom mitt intresse för graviditet, förlossningar och postpartum tiden är så stort har jag fortsatt att utbildad mig inom olika områden;

  • Hösten 2018: Doulautbildning hos Bodil Frey.
  • Våren 2019: Amningskurs hos Amningshjälpen.
  • Hösten 2019: Aktiv Baby instruktör samt Diplomerad inom NADA Öronakupressur & kroppsakupressur.

Sedan våren 2020 är jag även med i Amningshjälpens styrelse. Min personliga vision är att amning ska vara normaliserat och ett kontinuerligt stöd alltid ska finnas för den som vill amma. Amma är ingenting man bara kan, det behöver man lära sig tillsammans med sitt barn. Kunskap om amning och mjölkens fantastiska egenskaper är viktigt att få komma ut till omvärlden! Jag hoppas att min roll i styrelsen ska hjälpa till med en positiv förändring för ammande och en utveckling för mig personligen, så att jag utvecklas även inom detta område.